בשנים האחרונות יש יותר ויותר הגשות של תביעת הוצאת דיבה בשל אמירה או כתיבה של חוות דעת שליליות על אדם או עסק בעיקר ברשתות החברתיות וברשת האינטרנט בכלל. אין ספק שהאצבע קלה על ההדק ואנשים רבים לא חושבים לעומק על המשמעות של מה שהם חושבים שצריך להיות ידע דרוש לציבור. בהרבה מאד מקרים כתיבת חוות דעת שלילית מתבצעת בעת סערת רגשות ובלי להירגע, בין אם הביקורת תהיה עניינית ומוצדקת ובין אם לא. חשוב מאד להבין את המשמעות של כל כתיבה או אמירה ומי שדברים כאלה מבוטאים כלפיו צריך לדעת מה הזכויות שלו ומה עליו לעשות.

מה המשמעות של תביעת הוצאת דיבה?
יש כמה מושגים משפטיים שנוגעים להתנהלות של אנשים מאחורי המקלדת כשהוצאת דיבה היא אחד מהם. בשונה מלשון הרע למשל, תביעת הוצאת דיבה תעסוק בדברים שליליים שנכתבו ואין בהם אמת. כלומר יש את העניין של ביטוי חוות דעת או ביקורת שלילית שיכולות להיות ענייניות ואפשר יהיה למצוא הגנה ואפשרות להביע אותן אך יש גם הוצאת דיבה שהיא כאמור אמירה או כתיבה של דברי שקר וזאת בידיעה ומתוך כוונה תחילה. פעולה זו אסורה על פי החוק ומי שנכתב עליו דבר כזה יכול לקבל ייעוץ מעורך דין באשר לדרך שלו למצות את הדין ואף לקבל פיצוי בגין הדברים.
החשיבות של התנהלות חוקית גם ברשת האינטרנט
מכיוון שמדובר במרחב וירטואלי עצום שלא תמיד קל לשלוט בו הרי שתמיד יהיו אלה שלא יודעים איך להתנהל וכאמור – גם יבצעו פעולות ויכתבו דברים מתוך סערת רגשות וכעס. חשוב לדעת שתמיד קיימת הסכנה של חשיפה להגשת תביעת הוצאת דיבה ולכן לפני שכותבים דברים שליליים חשוב לעצור, לחשוב ולהבין מה המשמעויות של פעולה זו. אפשר וכדאי לקבל ייעוץ מעורך דין כדי לדעת מה מותר ומה אסור וכמובן גם איך מותר להתבטא.
בנושאים שקשורים להוצאת דיבה מומלץ לפנות למשרד עו"ד אליוב גרין ולקבל ייעוץ פרטני על פי נסיבות ייחודיות של המקרה שקרה.