חוזה שכירות של דירה או בית מחייב את השני הצדדים – המשכיר והשוכר כאחד. כל אחד מהם מחויב במערכת שלמה של זכויות וחובות ורק כך תקופת השכירות עוברת בצורה טובה וחיובית ככל האפשר. בעת החתימה על החוזה מבינים הצדדים מה נדרש ומצופה מהם והם מתחייבים שהם מבינים בדיוק מה עליהם לעשות או איך עליהם להתנהג. למרות כל הכיסויים המשפטיים לפעמים קורה שהשוכרים לא עומדים במחויבויות שלהם, בעיקר של פינוי הנכס במועד הנדרש. פינוי שוכרים הוא צעד משפטי שאף אחד מהצדדים לא רוצה להגיע אליו אך כמובן שהמשכיר יהיה רשאי לפנות אליו במקרה שבו השוכרים לא מתפנים כפי שהם צריכים.

מה התהליך המשפטי של פינוי שוכרים?
בחוזה השכירות יהיה מצוין במפורש מה תקופת השכירות שלאחריה יהיו השוכרים מחויבים לעזוב את הדירה או הבית. ברגע שהם לא יעשו את זה – הם הופכים מיד למפירי חוק ובעל הנכס יכול לפעול כנגדם בדרך משפטית. עליו לפנות לעורך דין על מנת להבין את המשמעויות של הליך פינוי שוכרים וכדי שהם יקבלו התראה רשמית על כך שההליך החל נגדם. במקרה קיצוני במיוחד הפינוי יתבצע בצורה של הפעלת כוח, כולל סילוק כלל החפצים והרכוש שלהם מהדירה על מנת לפנותה ולהחזירה לרשות המשכיר. מומלץ מאד שלא להגיע למצב שכזה וגם עבור המשכיר זה יהיה מאד לא נעים.
איך יודעים אל מי לפנות לקבלת ייעוץ?
כאמור, במידה והשוכרים לא מפנים את הנכס בתאריך שבו הם מחויבים לעשות את זה על פי חוזה השכירות שהם חתומים עליו – המשכיר צריך לפנות כמה שיותר מהר לעורך דין שעוסק בנדל"ן ומכיר את החוקים הקשורים לנושא של פינוי שוכרים מבחינה משפטית ומעשית. זה יהיה עורך דין שעוסק בתחום הנדל"ן וחשוב לבחור עורך דין שיהיה בקיא בתחום ובעל ניסיון רב ככל האפשר. זה מה שיבטיח התנהלות נכונה ונבונה שתביא לתוצאות הרצויות.
במשרד עו"ד אליוב גרין עוסקים בדיני נדל"ן מגוונים ויכולים להציע ייעוץ וייצוג גם בנושא הרגיש והמורכב של פינוי שוכרים.