בעלות על דירה או בית יכולה להיות יתרון או חסרון בכל מיני מצבים או סיטואציות במהלך החיים. יש מקרים שבהם מי שיש לו בעלות כזאת ירצה לבחון לעומק את האפשרות שלו לבצע העברת נכס ללא תמורה על מנת לחסוך מעצמו תשלום של מס או כדי לתת מתנה לאדם אחר. ברוב המקרים יהיה מדובר בדירה או בית במתנה שיעבור מההורה למי מהילדים שלו או שיהיה מדובר במצב שבו העברת הבעלות על נכס מבוצעת על מנת להימנע מתשלום מס רכישה במידה ורוצים לרכוש דירה נוספת. כאשר עושים את זה בצורה מסודרת ובסיוע עורך דין – זה נחשב לחוקי ומסודר.

איך מתבצעת העברת נכס ללא תמורה הלכה למעשה?
על מנת לבצע העברת נכס ללא תמורה בצורה מסודרת וחוקית צריך לקבל את ההסכמה של אותו אדם שאליו רוצים להעביר וכמובן להסביר את הרציונל והמטרה בהעברה. השלב הבא הוא פנייה לעורך דין על מנת להסביר לו את הנסיבות של המקרה וכדי לוודא שאכן ההעברה מתאימה לנסיבות ולמטרות שרוצים להשיג. שני הצדדים צריכים לחתום על מסמך שמאמת ומוודא את הנושא של העברת או קבלת הנכס ויש לאמת את המסמך אל מול עורך דין. לאחר האישור והאימות של עורך הדין אפשר יהיה לפנות בעזרתו לגופים הרשמיים שיבצעו את השינוי בבעלות במערכות המדינה.
החשיבות של קבלת ייעוץ מעורך דין
חשוב לדעת שכאשר מדובר במקרה של העברת נכס ללא תמורה עורך הדין הוא הכתובת לקבל ממנה מידע וייעוץ פרטני עוד לפני שעושים את זה הלכה למעשה. יש מקרים שבהם צריך להכיר לעומק את הנסיבות או הרציונל ותמיד עדיף לשמוע מאיש מקצוע את המשמעויות הפרטניות על פי המאפיינים של כל מקרה ומקרה. רק זו תהיה התנהלות נכונה ומושכלת שלאחריה אפשר יהיה לקבל את ההחלטה אם העברת הנכס מתאימה או לא.
אם אתם רוצים לדעת האם העברת נכס ללא תמורה תתאים למקרה שלכם – פנו לייעוץ מקצועי במשרד עו"ד אליוב גרין, משרד עם ניסיון רב בדיני נדל"ן.