ישנם מקרים או מצבים שבהם אדם זה או אחר יקבל מתנה – דירה או בית ולא יידרש לשלם או להציע שום תמורה בגינם. עניין זה נפוץ ופופולרי כאשר בעל הדירה יעביר את הבעלות עליה לאדם קרוב או למי מילדיו, זאת מכל סיבה שהיא. הוא יכול לעשות את זה כדי לתת מתנה למי מהילדים שלו וכך לסייע לו להתקדם בחיים והוא יכול לעשת זאת במידה והוא מעוניין לקנות דירה נוספת אך קיומה של דירה בבעלותו תגרור תשלום מס רכישה גבוה. הצדדים מחויבים בחתימה על הסכם מתנה במקרקעין, על מנת שהבעלות תעבור הלאה בצורה תקינה ומסודרת.
מה השלבים של חתימה על הסכם מתנה במקרקעין?
כאשר שני הצדדים מסכימים ומוכנים לכך שהבעלות על דירה או בית יעברו – שניהם צריכים לפנות לעורך דין ולחתום הצהרה. עורך הדין יאמת את ההצהרה ותוגש בקשה לצורך העברה הלכה למעשה של הבעלות על הדירה. יש לעדכן בכך את רשויות המיסים ואת מנהל מקרקעי ישראל על מנת לקבל פטורים מתשלומים כאלה ואחרים, פטורים שנובעים ישירות בעצם הבעלות המחודשת על הדירה או על כך שכעת המעביר כבר לא מחזיק בדירה. לפני שמקבלים את ההחלטה לעשות את זה חשוב מאד להבין את כל המשמעויות של כל המושגים המקצועיים והמשפטיים ועל פי הצורך לקבל ייעוץ פרטני מעורך דין.
חשיבות ההבנה המעמיקה של כל מה שמחליטים
חשוב מאד להבין מה המשמעויות של העברת הבעלות עבור כל אחד מהצדדים. זו רק אחת מהסיבות שבגינן חשוב מאד לפנות לייעוץ של עורך דין לפני שמתחילים להניע את התהליך ורק לאחר חשיבה מעמיקה וקבלת מידע מקצועי פרטני אפשר להמשיך הלאה על פי התכנון. חתימה על הסכם מתנה במקרקעין ממילא חייבת להיות מאומתת על ידי עורך דין ולא מדובר בעניין שמבצעים לבד מול רשויות המיסים וגופי המדינה.
אם אתם רוצים לדעת אודות העברת נכס במקרקעין במתנה – פנו למשרד עו"ד אליוב גרין, משרד עם ניסיון רב בליווי מקרים דומים במקצועיות רבה ויחס אישי.