עיכוב יציאה מן הארץ הוצאה לפועל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

אודותינו

משרדנו מעניק את שירותיו המקצועיים לאלפי לקוחותיו ובין לקוחותיו ניתן למצוא גם חברות ואנשי עסקים מן הארץ ומחו"ל. תחומי העיסוק העיקריים של המשרד הנם מקרקעין, מיסוי מקרקעין, התחדשות עירונית, ליווי בעסקאות מכר ורכישה של מקרקעין, הסכמים מסחריים, הסכמי שכירות, ליטיגציה, הוצאה לפועל וחדלות פירעון, עריכת חוזים, עריכת צוואות, ייפוי כוח מתמשך ודיני עבודה.

יצירת קשר

מאמרים נוספים

עורך דין ליטיגציה

למשרד ניסיון רב בניהול הליכים משפטיים, להם נזקפו הישגים והצלחות משמעותיות, במגוון תחומים הכוללים משפט מסחרי, חדלות פירעון / פשיטת רגל, הוצאה לפועל, דיני חוזים,

קרא עוד »
עורך דין חוזים

עורך דין צוואה

מהי צוואה? צוואה הינה הדרך המשפטית להביע את רצונכם בקשר לחלוקת רכושכם לאחר מותכם. הצוואה תקבל תוקף לאחר המוות, כאשר היורשים יפנו לרשם לענייני ירושה

קרא עוד »

עיכוב יציאה מן הארץ בהליכי הוצאה לפועל

בעקבות פניות חוזרות ונשנות של לקוחות(חייבים) אשר מעוניינים לבדוק/להסדיר את עניין עיכוב היציאה מן הארץ שלהם ובעיקר מעוניינים לטוס לחו"ל מעכשיו לעכשיו החלטתי לסדר את הנושא עד כמה שאפשר על מנת שיהיה נגיש להם.

צו עיכוב יציאה מן הארץ יכול להינתן בכל שלב של הליך ההוצאה לפועל ובעיקר כאשר קיים חשש שהחייב ייצא מהארץ מבלי לפרוע את חובו. לרוב מדובר כבר בשלבים מתקדמים בהם נפתחו כבר הליכי ההוצאה לפועל והחייב אינו משלם את החוב או אינו עמוד בצו תשלומים שנקבע לו.

לחייב עומדים מספר הליכים בהם הוא יכול לנקוט לפני מתן הצו ובמקרים מסוימים גם אחרי מתן הצו.

האמת היא שיש הרבה מקרים שהחייבים כלל אינם יודעים שנפתח נגדם תיק הוצאה לפועל או לחלופין שהם ידעו אבל לא עשו עם המידע דבר ועכשיו כאשר הם מתכננים לטוס לחופשה המיוחלת הם מגלים שבעצם הם אינם יכולים לצאת מן הארץ.

צווי עיכוב יציאה מן הארץ יכולים להינתן כנגד חייבים בכל מיני מקרים לדוגמא:

*צו עיכוב יציאה מהארץ נגד חייב בהוצאה לפועל העומד לצאת מהארץ בלי לפרוע את החוב או להבטיח את פירעונו

*צו עיכוב יציאה מהארץ לחייב בהוצאה לפועל המשתמט מתשלום חובותיו

*צו עיכוב יציאה מהארץ נגד חייב בהוצאה לפועל המבקש איחוד תיקים

*צו עיכוב יציאה מהארץ נגד חייב בהוצאה לפועל שהוכרז כמוגבל באמצעים

אז איך החייב צריך לפעול לפני שניתן נגדו צו עיכוב יציאה?
חייב אשר קיבל התראה על כך שהוטלה עליו הגבלה כגון צו עיכוב יציאה מן הארץ רשאי להגיש בקשה על מנת שתתנהל בעניינו חקירת יכולת, חקירת יכולת היא חקירה שמבצע רשם הוצאה לפועל ומסגרתה הוא מברר את מצבו הכלכלי של החייב, נכסיו, גובה הכנסתו ומקורותיה, יציאותיו וכניסותיו מישראל ולישראל וחובותיו והוצאותיו. מטרת החקירה היא לברר את מצבו של החייב ואת היכולת שלו לקיים את פסק הדין או לשלם את החוב שבגינו הוטלה אותה הגבלה. חקירת היכולת יכולה להתבצע בדלתיים סגורות או בפומבי, היא יכולה להתבצע על סמך תצהיר ושאלון שממלא החייב ואף ללא נוכחות הזוכה ובחקירת יכולת רשאי רשם ההוצאה לפועל להזמין עדים ולאכוף את התייצבותם.
לבקשה יש לצרף מסמכים שונים אך חשוב לדעת שעם הגשת הבקשה החייב כבר צריך לשלם את התשלום הראשון של חובו.
את הבקשה החייב יגיש תוך 30  יום מיום שהומצאה לו ההתראה על הטלת ההגבלה.
יש לציין כי חייב שכבר הוטלה עליו הגבלה ומעוניין בחקירת יכולת חייב לעשות זאת תוך 30 ימים מרגע שהומצאה לו ההתראה והחקירה תתנהל בלשכה שבה מתנהל התיק או בלשכה הנמצאת ליד בית משפט השלום שבתחום שיפוטו נמצא מקום מגוריו של החייב וזאת להבדיל מחייב המקבל אזהרה ורשאי להתייצב תוך 21 יום בלשכת ההוצאה לפועל שנוחה לו(התראה זה כאשר כבר הוטלה ההגבלה על החייב ומיידעים אותו על כך ואזהרה היא לאחר פתיחת תיק בהוצאה לפועל נשלחת לחייב אזהרה שבה הוא נדרש לשלם את החוב או למלא אחר פסק הדין תוך פרק זמן מסוים האזהרה כוללת הודעה לחייב כי אם אין ביכולתו לעמוד בתשלום החוב במלואו, עליו להתייצב באחת מלשכות ההוצאה לפועל לחקירת יכולת בתוך 21 ימים, אחרת יראו אותו כמשתמט מתשלום חובותיו והוא צפוי להגבלות, הליכי הבאה ומאסר).

אפשרות נוספת לחייב היא בקשה לאיחוד תיקים, חייב אשר נפתחו נגדו יותר מתיק הוצאה לפועל אחד רשאי במקרים מסוימים להגיש בקשה לאיחוד התיקים. במקרה שמתקבלת הבקשה ירוכזו כל ההליכים המתנהלים נגד החייב במסגרת תיק האיחוד שינוהל בלשכה שבה מתנהלים רוב התיקים.
החייב במסגרת הבקשה לאיחוד התיקים יכול לבקש מהרשם שלא יוציא נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ. הרשם רשאי לבטל את הצו והוא ראשי לקבוע תנאים כגון מתן ערובה מצד החייב.
במקרה בו החייב מבקש איחוד תיקים אבל רשם ההוצאה לפועל דוחה לו את הבקשה שלא לתת צו עיכוב יציאה מן הארץ, לא ניתן לערער ישירות אלא יש לבקש רשות ערעור(בענייני משפחה המצב קצת שונה מבחינת ערעור).

פעולות החייב לאחר שניתן נגדו צו עיכוב יציאה מתחלקות ל2:

1. החלטה שהתקבלה ללא שמיעת טענותיו של החייב – בקשה לביטול או לשינוי של החלטה או צו יש להגיש לרשם ההוצאה לפועל בכתב בתוך 7 ימים מהיום שבו נודע על מתן ההחלטה או הצו למי שרואה עצמו נפגע מהם. במקרים מסוימים אף יש לצרף תצהיר לבקשה.

2. החלטה שהתקבלה לאחר שמיעת טענותיו של החייב – יש להגיש בקשה לביטול ההגבלה שברוב אם לא בכל המקרים תדרוש להעמיד ערב.

כל בקשה מכל סוג שהוא יש ורצוי להגיש מהר ככל האפשר, לא פעם לקוחות פונים אלינו כאשר הטיסה ממש בעוד כמה ימים והם ממש אובדי עצות ולא רוצים להפסיד את הטיסה ואת הכסף שהיא עלתה להם. לכן משרדנו ממליץ להגיע חודשיים לפני הטיסה המיועדת על מנת לא לקחת סיכונים מיותרים ולהבטיח את יציאת הלקוח מהארץ בראש שקט.

משרדנו מתחייב להעניק ללקוחותיו את השירות המהיר והמקצועי ביותר!

 

מטרת הכתובים באתר אינם בשום אופן לשם יעוץ משפטי ו/או חוות דעת משפטית, והשימוש בהם באחריות בלעדית של הקורא.
הכתובים באתר מהווים תיאורים כללים בלבד ובלתי מחייבים.

.  

 

תוכן עניינים
עיכוב יציאה מן הארץ הוצאה לפועל

אליוב-גרין עורכי דין

משרד עורכי דין אליוב-גרין
ניסיון של שנים ומתמחים
בשלל תחומים

צור קשר

כל הזכויות שמורות © 2022 | משרד עורכי דין ונוטריון אליוב-גרין

Call Now Button דילוג לתוכן