עורך דין הוצאה לפועל

תוכן עניינים

במידה ונפתח נגדך תיק בהוצאה לפועל, הוטלו הגבלות על חשבון הבנק שלך, הוטלו הגבלות על רישיון הנהיגה שלך או שהוטלו הגבלות על המשכורת שלך, משרדנו המתמחה בתחום הוצאה לפועל. עו"ד הוצאה לפועל ישמח להעניק שירות איכותי ומהיר לכל התיקים וההגבלות שנפתחו והוטלו נגדך וזאת באמצעות מספר הליכים ופעולות, המאפשרים את הסרת המגבלות. משרדנו בעל ניסיון עשיר בתחום פועל מתוך תחושת שליחות על מנת לעזור לאנשים בעלי חובות שאינם מסוגלים לעמוד בהם.עו"ד הוצאה לפועל

ברוב המקרים עיכוב יציאה מהארץ, הגבלת רישיון נהיגה  וכו' תקפים אך ורק במקרה ולא פועלת בהתאם להוראות כאשר נפתח כנגדך תיק הוצאה לפועל. במקרה כזה, אנו ממליצים להתקשר באופן מיידי למשרדנו על מנת שנוכל להעניק שירות מהיר ויעיל לצורך מניעת עוגמת נפש ועלויות רבות יותר במקרה של השתהות מצד החייב. במהלך הטיפול בתיקך, משרדנו יפעל על מנת לשמור על כלל זכויותיך ושמירה על אורח חייך ככל האפשר.

יודגש, כי גם במקרה שבו נפתח כנגדך תיק הוצאה לפועל, הרי שלא מדובר בהכרח בסוף פסוק, ובמקרים רבים ניתן לפעול ולהסיר את ההגבלות ואף לסגור את התיק בהוצאה לפועל וזאת בהתאם לחוק המעניק גם מספר אפשרויות הגנה לחייבים מפני הנושים (עיכוב או ביטול הסנקציות מצד הזוכים), לכן מומלץ להתייעץ עם משרדנו לפני נקיטת הליכים, על מנת לבנות אסטרטגיה נכונה עבורך.

עו"ד הוצאה לפועל – באילו מקרים פונים ללשכת ההוצאה לפועל

לשכת הוצאה לפועל פועלת במטרה להחזיר לזוכים את חובם ולהקשות על חייבים שמתחמקים מתשלום החוב ולגרום להם לפרוע את חובותיהם. המקרים בהם ניתן לפנות להוצאה לפועל:

  1. פסק דין; שטר חוב;
  2. שיקים לביצוע;
  3. שטר משכנתא;
  4. חשבוניות שלא ניתנה כנגדה תמורה
  5. תביעה על סכום קצוב;
  6. מסך או ראיה המוכיח/ה התחייבות כספית.

במקרים אלו, יש צורך בליווי מקצועי של עורך דין הוצאה לפועל מומחה, המכיר היטב את הנושא ויכול לתת מענה מלא וליווי מקצועי, משרדינו אליוב-גרין עוסק במקצועיות ומעניק ליווי צמוד באמצעות עו"ד הוצאה לפועל מימן שיכול לתת מענה מלא ולהתמודד עבורכם מול לשכת ההוצאה לפועל

עורך דין פשיטות רגל / עורך דין פשיטת רגל – הגבלות על החייב

הוראות החוק קובעות מספר הגבלות שניתן להטיל על החייב במטרה לגרום לו לפרוע את חובותיו לשלם לזוכה :

  1. עיקול חשבון בנק;
  2. עיקול משכורת;
  3. איסור על הקמת חברה;
  4. הגבלה על רישיון הנהיגה
  5. עיכוב יציאה מן הארץ
  6. במקרים של אי תשלום מזונות – מאסר בפועל

עורך דין איחוד תיקים 

איחוד תיקים הוא הליך אשר מאפשר לחייב שלו מספר תיקים פתוחים בהוצאה לפועל לאחדם לתיק אחד וכך בעצם כלל החובות של החייב מרוכזים תחת תיק אחד. הרציונאל העומד מאחורי הליך של איחוד תיקים הינו מתן אפשרות לחייב לנהל אורח חיים רגיל וסביר עד כמה שאפשר, במסגרת המגבלות שקבע החוק, תוך שמירה על הכנסה מינימלית להחזר חוב מרוכז בתיק אחד עם תשלום אחד קבוע אשר מתחלק בין כלל הנושים.

סגירת תיק בהוצאה לפועל

מטרת העל של משרדנו הינה לעזור למי שנפתח נגדו תיק בהוצאה לפועל ביעילות ושקדנות לסגירת התיק בהקדם האפשרי מבלי לגרום נזקים נוספים לחייב ולבני משפחתו. בתיקים רבים בהם משרדנו טיפל, התגלה לנו, כי חייבים רבים אינם מודעים לחלופות העומדות בפניהם, למשל, הליך של חדלות פירעון המאפשרים במקרים רבים, להקטין את גובה או תקופת התשלומים בגין החובות שהצטברו במהלך הזמן.

עורך דין חדלות פירעון / עורך דין חדלות פירעון – עיכוב יציאה מהארץ

כאשר אדם אינו יכול לשלם את חובותיו אזי חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התש"ח-2018 (להלן: "החוק") עשוי לסייע לאותו אדם לשקם עצמו כלכלית. החוק קובע כי חדלות פירעון היא מצב בו אדם ( או תאגיד) אינם יכולים לפרוע את חובותיהם לנושיהם. עקב המצב הכלכלי במדינה וקל וחומר מתחילת תקופת מגפת הקורונה, פעמים רבות אדם מגיע בהליכים של חדלות פירעון עקב קריסה כלכלית או בשל מציאות כלכלית קשה ואותו אדם לא יכול לפרוע את חובותיו. במקרים מסוימים, לאחר בחינה של כל הנתונים, הדבר הנכון והכדאי ביותר הוא הליך של פשיטת רגל.

משרדנו מתמחה בתחום חדלות פירעון ופשיטת רגל יכול להעניק ייעוץ משפטי מקיף תוך בניית אסטרטגיה נכונה על ההליך הנכון ביותר עבור המקרה שלכם. הכרזה על אדם כפושט רגל יכולה להיעשות הן ביוזמת החייב והן ביוזמת נושה של החייב. משרדו עתיר בעל ניסיון רב כך שההליך עשוי להיות "נוח" תוך ליווי מקיף של החייב עד לקבלת הפטר מחובותיו תוך זמן קצר ולהתחיל דף חדש בחייו.

תמצית חוק חדלות פירעון

בחודש מרץ 2018 אישרה הכנסת את חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018. השינוי הבולט שנעשה בחוק שיקום החייב במקום ענית החייב וכן להגדיל את חלקם של הנשים שבזכותם חובות קטנים יותר בחלוקת החובות על חשבון המדינה והבנקים. החוק מבדיל בין חייבים שנקלעו למצב בו אינם יכולים לפרוע את חובם בשל התנהלת כלכלית לא נכונה או אירוע שאינו תלוי בהם (מחלה, פיטורים) לבין אנשים שמנצלים את החוק בחוסר תום לב. החוק מסמיך את כונס הנכסים הרשמי לפעול בפאן הפלילי כנגד חייבים אשר מנצלים את ההליך פשיטת רגל בחוסר תום לב.

הביטוי המובהק ביותר של הגישה השיקומית שבה נוקט החוק, היא הכנסת כל החייבים לתהליך תשלום ושיקום מוגבל בזמן של ארבע שנים. בסופו יקבלו רבים מהם הפטר, כלומר פטור מהמשך תשלום החובות ואפשרות לחזור לחיים כלכליים רגילים. בכך מבקש החוק לשים קץ למצב שבו אנשים מצויים שנים על גבי שנים בהליכים בהוצאה לפועל, כשחייהם הכלכליים מושעים, וחובם רק הולך וגדל בגלל הריביות.

בסעיף 1 לחוק נקבעו 3 מטרותיו העיקריות אשר יפורטו להלן:

  1. להביא ככל האפשר לשיקומו הכלכלי של החייב;
  2. להשיא את שיעור החוב שייפרע לנושים;
  3. לקדם את שילובו מחדש של חייב שהוא יחיד במרקם החיים הכלכליים.

משרדנו מעניק ליווי מקצועי ויסודי החל משלב קבלת ההחלטה ועד להגשת בקשה להכרזת החייב כפושט רגל, דרך ליווי מלא של עורך דין חדלות פירעון לאורך כל התהליך עד לקבלת הפטר חלוט.

קבעו עכשיו פגישת יעוץ!

הליכי חדלות פירעון

קיימת הבחנה בין הליכים שהחלו לפני 15.9.2019 לבין הליכים שהחלו אחרי 15.19.2019.

  • לפני 15.9.19 היה קיים הליך פשיטת הרגל שמוכר לכולם מוסדר בפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], תש"ם-1980.
    הליכי פשיטת הרגל מחולקים לארבעה שלבים עיקריים: בקשת פשיטת רגל, צו כינוס, והכרזת פשיטת רגל וצו הפטר.
  • פשיטת רגל כל התיקים המתנהלים בבית המשפט המחוזי ואם בית המשפט בתחילת ההליך לא נותן צו כינוס אזי ההליך מסתיים.
  • פעולתו של צו הכינוס היא לעכב את כל ההליכים המשפטיים התלויים ועומדים נגד החייב, לרבות הליכי הוצאה לפועל. 
  • משניתן צו כינוס, חלות על החייב מגבלות רבות, כגון איסור פעילות כלכלית מסוגים שונים. 
  • המגבלות נועדו להבטיח שהחייב לא יצבור חובות נוספים.
  • לאחר מתן צו כינוס מכריזים על החייב כפושט רגל ולבית המשפט קיים שיקול דעת אם להכריז זאת.
  • משניתן צו פשיטת רגל, מגיעים ללב-לבו של ההליך: איסוף נכסי החייב מחד וחלוקתם לנושיו מאידך, באמצעות תביעת חוב.
  • הליך פשיטת הרגל מגיע לסופו כאשר החייב מקבל צו הפטר וזאת כאשר בית המשפט השתכנע שכל מה שניתן לשלם שולם או שאין עוד תועלת בהמשך ההליך.
  • קיימת האפשרות להגיע להסדר נושים, הסדר נושים משנה את תנאי החוב של החייב כלפי הנושים, לרוב על דרך של הפחתת סכום החוב או דחיית מועד ההחזר שלו. הנושים יוצאים מההליך עם מערך חדש של זכויות כלפי החייב.
  • אחרי 15.9.19 נכנסה לתוקף הרפורמה החדשה של חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, דבר שביטל את פקודת פשיטת הרגל.
  • הרפורמה יצרה מספר שינויים וביניהם הבחנה בין חובות מעל 150,544 ₪  לבין חובות מתחת ל-150,544 ₪ .
  • כאשר מדובר על חוב בגובה של עד 150,544 ₪  אזי ההליך יתנהל במערכת ההוצאה לפועל וחובות מעל ל150,544 ₪ יתנהלו בפני הממונה על הליכי חדלות פירעון במשרד המשפטים ותחת פיקוחו של בית משפט השלום. חובות של תאגידים ימשיכו להתנהל בבית המשפט המחוזי.
  • יתרון גדול של הרפורמה הוא השמת דגש על שיקום החייב או הבראת החברה והגבלת תקופת ההליך לתקופה של עד 4 שנים להבדיל מפשיטת רגל שההליכים היו נגררים שנים על גבי שנים.
  • אפילו במקרים מיוחדים צו הפטר יכול להינתן אחרי 18 חודשים.
  • החוק החדש יוצר הבחנה בין חייבים אשר פעלו בתום לב ונכנסו לחובות עקב מצוקה כלכלית וטעויות נטולות זדון לבין חייבים שנהגו ברשלנות או נטלו סיכונים פזיזים או יצרו חובות בזדון.
  • לממונה על חדלות הפירעון הוקנו סמכויות חקירה פליליות לאיתור חייבים שמסתירים נכסים או מנסים לנצל לרעה את ההליך.
  • יתרון נוסף של החוק הוא הפחתה בסך 25% מדין הקדימה לו זכאים נושים בעלי שיעבוד צף על נכסי החייב לטובת כלל הנושים והפחתה בהיקף נרחב מדין הקדימה בגין חובות מס למדינה.
  • יש לומר כמה מילים על הממונה על חדלות פירעון, הממונה הוא הגורם המנהלי של המדינה האחראי
  • על ניהול הליכי חדלות פירעון. הממונה בין היתר מוסמך לתת צו לפתיחה בהליכי חדלות פירעון הפטר בבקשות שונות. הממונה הוא יחידה במשרד המשפטים אשר פועל מכוח כוח חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018.

עורך דין הוצאה לפועל – חייבים

לעתים כששומעים את צמד המילים "הוצאה לפועל" נכנסים לסוג של לחץ ופחד אשר נובע מאי הידיעה כיצד להתמודד עם המצב. לאורך השנים תמיד נוצרה התמונה שכאשר אדם חייב בהוצאה לפועל אז מגיעים לביתו בריונים בחסות המדינה ומתחילים לרוקן לו את הבית מחפצים, אך זאת אינה המציאות כאשר יודעים להתמודד עם ההליך. הליכי הוצאה לפועל מתקיימים מכוח חוק הוצאה לפועל תשכ"ז-1967 על מנת לממש שטרות או החלטות שניתנו על ידי בתי המשפט, החוק אומנם לא מחייב את החייב או הזוכה לפעול באמצעות בא כוח, ברם לסיוע המשפטי במהלך ההליכים ישנה חשיבות עבור שני הצדדים.
בא כוח החייב יעניק לו ייעוץ ראשוני ויוודא שזכויותיו לא מקופחות, ידאג לכך המסמכים אשר נדרשים להליך יוגשו במועד, יפעל להקטנת החובות ואף לעצור את הגבייה דרך הגנה של נכסים של החייב, יפעל לצורך איחוד תיקי הוצאה לפועל ככל ויש, יפעל על מנת למנוע ואף להסיר צווי עיקול כאלה ואחרים ויסייע להכריז על החייב כמוגבל באמצעים למנוע פינוי של הנכס במקרה של עיכוב בתשלומי המשכנתא(כמעט כל אדם לוקח משכנתא במהלך חייו). כמו כן בא כוח החייב ימליץ במידת הצורך על פנייה להליכי חדלות פירעון ולדאוג שהחייב יודע איך להתנהל בחקירת היכולת.

השלב הראשון בהליך ההוצאה לפועל הוא שליחת האזהרה לחייב.

שנפתח תיק הוצאה לפועל, נשלחה לחייב אזהרה, המודיעה לו כי נפתח נגדו תיק הוצאה לפועל.  לאחר קבלת האזהרה, מתחילה תקופת האזהרה.

חוק ההוצאה לפועל נקבעו תקופות האזהרה:

  • תיקים מסוג תביעה על סכום קצוב ותיקי שטרות – 30 ימים לשלם את החוב או להגיש התנגדות לבקשת הביצוע.
  • בתיקים אחרים – 20 ימים לשלם, למלא אחרי פסק הדין או להתייצב לחקירת יכולת.

בחלק מהתיקים הוארכה תקופת האזהרה במסגרת תיקון לחוק ההוצאה לפועל (הוראת שעה-קורונה):

  • תיקים מסוג תביעה על סכום קצוב ותיקי שטרות – 60 ימים לשלם את החוב או להגיש התנגדות לבקשת הביצוע.
  • בתיקים מסוג פסק דין משכון / משכנתה דירת מגורים ותיקי כביש אגרה – 51 ימים לשלם את החוב או להתייצב לחקירת יכולת.

החייב יכול להגיש בקשות ללשכת ההוצאה לפועל במטרה להסדיר את חובו או לבצע פעולה כלשהי בתיק:

  1. בקשה להכרה כחייב משלם.
  2. בקשה להקטנת החוב.
  3. בקשה לשינוי הסדר תשלומים.
  4. בקשה לחקירת יכולת.
  5. בקשה לאיחוד תיקים.
  6. בקשה לביטול הכרזה על חייב כמוגבל באמצעים.

לכל בקשה יש את הצורך והמשמעויות שלה צריך לדעת איזו בקשה להגיש מתי ואיך לכן מומלץ לפנות לעורך דין אשר בקיא בתחום ההוצאה לפועל. בנוסף במסגרת הליך ההוצאה לפועל מוטלות על החייב כל מיני הגבלות כמו למשל איסור יציאה מהארץ, עיקול על הרכב עיקול חשבון עובר ושב, אלו הן ההגבלות הנפוצות יחסית אבל כמובן שיש עוד כל מיני הגבלות כאלה ואחרות אשר מוטלות או יכולות להיות מוטלות על החייב הכל בהתאם לחוב לנסיבות אישיות. לכן כאשר אתם נכנסים להליך של ההוצאה לפועל רצוי לפנות לעורך דין שמטפל וידאג לזכויותיכם.

עורך דין הוצאה לפועל במרכז

מטרת הכתובים באתר אינם בשום אופן לשם יעוץ משפטי ו/או חוות דעת משפטית, והשימוש בהם באחריות בלעדית של הקורא. הכתובים באתר מהווים תיאורים כלליים בלבד ובלתי מחייבים.
קבעו עכשיו פגישת יעוץ!

עו"ד הוצאה לפועל מומחה

ההוצאה לפועל במדינת ישראל היא הגוף שאמון על הסדרת חובות כספיים. החוב יכול להיות בין גוף עסקי או מוסדי לבין אדם פרטי וגם יכול להיות בין שני אנשים פרטיים. במצב שבו הצד החייב לא מעביר את החוב – אפשר לפנות אל עו"ד הוצאה לפועל, להסביר לו אודות העניין ולקבל ממנו את הייעוץ הפרטני בנוגע להתנהלות הנכונה בהקשר של גביית החוב. כדאי מאד שעורך דין יפנה אל ההוצאה לפועל בשם הלקוח שלו, מה שיבטיח יחס הולם, מקצועי, מדויק וכזה שבעזרתו אפשר יהיה לדעת מה עומד לעלות בגורלו של החוב. יתכן והגבייה תתבצע בצורה מהירה לאחר הפנייה ויתכן גם שיהיה מדובר באדם שכבר יש לו תיק פתוח.

מתי צריך לפנות אל עו"ד הוצאה לפועל?

אדם שחייבים לו כסף יכול לפנות אל עו"ד הוצאה לפועל לאחר שפנה מספר פעמים אל מי שחייב לו ולא נענה או שנענה בשלילה בנוגע לסילוק החוב. מומלץ שעורך הדין יהיה זה שיפנה להוצאה לפועל ויפתח את התיק, שכן הוא מכיר את הגוף הזה ויידע איך הוא פועל ואיך או מה אפשר לעשות על מנת לזרז את ההליך של פנייה אל מי שחייב את הכסף על מנת שישלם כמו שצריך. עורך דין שמכיר את אופן הפעולה יוכל להשיג תוצאות בצורה יעילה ומהירה יותר מאשר אם הלקוח שלו יפעל באופן עצמאי.

לפנות או לא לפנות להוצאה לפעול?

אין ספק שצריך לחשוב היטב לפני שפונים להוצאה לפועל, שכן יש השלכות לפתיחת התיק ובמקרים חמורים ההשפעות האלה יכולות ללוות את אותו אדם שחייב כספים למשך תקופה ארוכה מאד בחייו. יחד עם זאת, אף אדם לא חייב להמשיך את חייו כרגיל כאשר חייבים לו כסף, בעיקר אם מדובר בסכום גבוה אבל כאמור – לא רק. הכתובת המקדימה צריכה להיות עו"ד הוצאה לפועל שיבין לעומק במה מדובר וימליץ על דרך הפעולה הנכונה והמתאימה.

במשרד עו"ד אליוב גרין מייצגים לקוחות בעת פנייה להוצאה לפועל ודואגים לסילוק חובות או פריסת החוב על פי כל מקרה לגופו.

קבע עכשיו פגישת יעוץ בחינם!

0 %
תיקים שנוצחו
0 %
ייעוצים שצלחו
0 %
פשרות שהושגו
0 %
תיקים של לקוחותינו שנדחו
Call Now Button דילוג לתוכן